Συκώτι μοσχαρίσιο σε λαδόχαρτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Συκώτι μοσχαρίσιο σε λαδόχαρτο

Υλικά

  • 4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
  • ψιλοκομμένο
  • Λαδόχαρτο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το συκώτι και το στραγγίζετε. Βάζετε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το συκώτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και στρώνετε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
  2. Τα βάζετε σε μια λεκάνη για να κρυώσουν λίγο. Κόβετε τέσσερα κομμάτια λαδόχαρτο. Απλώνετε το ένα και τοποθετείτε στο κέντρο μια φέτα συκωτιού. Πάνω στη φέτα βάζετε μια κουταλιές σούπας από το μείγμα των μανιταριών. Διπλώνετε καλά το λαδόχαρτο σε πακετάκι και επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Θα γίνουν τέσσερις μερίδες.
  3. Τοποθετείτε τα πακετάκια σε ταψί και τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά. Σερβίρετε το συκώτι μέσα στο λαδόχαρτο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης