Ταχινόπιτα
Υλικά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνια ταχίνι
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
- 1/2 κουταλιές γλυκού σόδα
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
- 1/3 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια σουσάμι
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη για το πασπάλισμα
- 1 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το ταχίνι, το νερό, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε. Προσθέτετε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και την καρυδόψιχα. Συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί Νο 28, το πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και στρώνετε το μείγμα. Το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι και με ζάχαρη. Ψήνετε την ταχινόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και την κόβετε σε κομμάτια.