Ταχινόπιτες Τυλιχτές με Καρύδια
Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
- νερό χλιαρό
- 1 φλιτζάνια μέλι διαλυμένο σε νερό
- 1 φλιτζάνια καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 1 φλιτζάνια ταχίνι για τη γέμιση
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού κανέλα κοπανισμένη
Σιρόπι
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι. Ρίξτε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη που να μην κολλά, Τυλίξτε τη ζύμη σε μια πετσέτα και αφήστε τη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίξτε 4 φύλλα μεγάλα και λεπτά, Αλείψτε τα φύλλα με ταχίνι και ραντίστε τα με ζάχαρη και κανέλα. Ρίξτε την καρυδόψιχα και τυλίξτε τα φύλλα σε ρολά. Τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί και τρυπήστε τα με πιρούνι. Αλείψτε τα με το αραιωμένο μέλι και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά. Όταν ψηθούν, και ενώ είναι ακόμη ζεστά, περιχύστε τα με το κρύο σιρόπι.
Σιρόπι:
- Βράστε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να δέσει το σιρόπι.