Τάκος κοτόπουλου Μεξικό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάκος κοτόπουλου Μεξικό

Υλικά

  • 8 τορτίγιες έτοιμες τηγανισμένες
  • 45 κουταλιές σούπας λάδι

Για τη γέμιση:

  • 23 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια βρασμένο κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 34 κουταλιές σούπας γκούντα τριμμένη
  • μερικές σταγόνες ταμπάσκο

Για το γαρνίρισμα:

  • 12 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 μαρουλόφυλλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε μια μια τις τορτίγιες μέχρι να μαλακώσουν. Με μια λαβίδα διπλώνετε την τορτίγια στη μέση αφήνοντας μια απόσταση περίπου 2,5 εκ. ανάμεσα στα δύο μισά. Τηγανίζετε καλά τη μια πλευρά μέχρι να γίνει τραγανιστή και μετά γυρνάτε να τηγανιστεί καλά και η άλλη έτσι που τελικά να σχηματιστεί κάτι σαν σκληρό κέλυφος κενό στη μέση. Ακουμπάτε κάθε τάκος που φτιάχνετε σε απορροφητικό χαρτί και φροντίζετε να διατηρηθούν ζεστά μέχρι να γίνουν τα υπόλοιπα. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και τηγανίζετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη ροδίσει. Ρίχνετε το κοτόπουλο, την τομάτα και το αλατοπίπερο, ανακατεύετε, κι αφήνετε να ζεσταθούν καλά σε χαμηλή φωτιά. Γεμίζετε κάθε τάκο με 1-2 κουταλιές σούπας γέμιση. Προσθέτετε από πάνω λίγο μαρούλι, λίγη ντομάτα και 1-2 σταγόνες ταμπάσκο και σερβίρετε αμέσως.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:

  1. ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΙΜΑ: Φτιάχνετε τα τάκος όπως παραπάνω. !Για τη γέμιση τσιγαρίζετε 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο. 1 κ. γλυκού αλάτι και 1/2 κ. γλυκού πιπέρι και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά. Γεμίζετε τα τάκος όπως παραπάνω και το γαρνιρετε κατά τον ίδιο τρόπο με ντομάτα και μαρούλι και μερικές σταγόνες ταμπάσκο για πικάντικη γεύση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply