Ταλιατέλες με κοτόπουλο
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 400 γραμμάρια ταλιατέλες άσπρες
- 150 γραμμάρια μανιτάρια
- το χυμό 1/2 λεμονιού
- 400 γραμμάρια ντοματάκια φρέσκα πολτοποιημένα στο μπλέντερ
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 γραμμάρια τυρί ροκφόρ
Εκτέλεση
- Κόβετε τα μανιτάρια σε φετάκια και τα περιχύνετε με το λεμόνι. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το χυμό λεμονιού. Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια και τα σοτάρετε 4′-5′ από την κάθε πλευρά. Προσθέτετε την πιπεριά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε και αυτά. Κατόπιν ρίχνετε τα ντοματάκια και το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε 30′. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο το ροκφόρ και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά. Για να σερβίρετε ρίχνετε στα ζυμαρικά τη σάλτσα, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Πρέπει να σερβίρετε το φαγητό αμέσως για να μην λασπώσουν τα ζυμαρικά.