Ταλιατέλες με μανιτάρια και κάστανα
Υλικά
- 2 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 150 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ή κονσέρβας κομμένα στα δυο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους (ή όποια άλλα κομμένα σε κομμάτια)
- 1/3 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γραμμάρια ταλιατέλες
- τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι κουταλιές σούπας βούτυρο και σοτάρετε τα κάστανα μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1′ ακόμα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 3′-4′.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5′ ακόμα, ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτετε τα κάστανα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα υλικά καλά. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις ταλιατέλες, τις αναμιγνύετε με τα μανιτάρια και τα κάστανα και τις πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.