Ταλιατέλες με μύδια
Υλικά
- 400 γραμμάρια ταλιατέλες
- 6 κουταλιές σούπας βούτυρο (κοφτές)
- 2 κιλά μύδια φρέσκα με το κέλυφος
- 1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
- 1 κλαδάκι σέλινο, κομμένο σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμυδάκι κομμένο στα τέσσερα
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Πλένετε καλά τα μύδια σε τρεχούμενο νερό και με ένα ψαλιδάκι κόβετε τις τρίχες τους. Ρίχνετε τα μύδια, το κρασί, το σέλινο, τη δάφνη και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και ψήνετε για 10′-15′ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Οσα δεν ανοίξουν πρέπει να τα πετάξετε. Βράζετε τα μακαρόνια να γίνουν αλ ντέν τε και τα στραγγίζετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και αφού ζεσταθεί προσθέτετε τα μισά από τα μύδια που έχετε βγάλει από το κέλυφος. Σοτάρετε τα υπόλοιπα με το κέλυφος για 1′. Προσθέτετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.