Ταλιατέλες πράσινες
χρόνος: 5 λεπτά
Υλικά
- 1/2 κιλό ταλιατέλες πράσινες
- 1–2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, παρμεζάνα)
Εκτέλεση
- Βράζετε τις ταλιατέλες στη χύτρα για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε μια ζεστή πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να πάρουν χρώμα. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και την προσθέτετε στο τηγάνι. Περιχύνετε μ’ αυτή τη σάλτσα τις ταλιατέλες. Τις πασπαλίζετε με τυρί και τις σερβίρετε αμέσως.