Ταραμάς της Αγγέλας με κόκκινο ταραμά, λάδι και λεμόνι

Ένας απλός αλλά πολύ νόστιμος ταραμάς για όλους με κόκκινο ταραμά, λάδι και λεμόνι.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ταραμάς της Αγγέλας

Ταραμάς της Αγγέλας. Συνταγή για ένα μεγάλο μπολ σε ποσότητα.

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 γεμάτη κουταλιές σούπας κόκκινο ταραμά
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • ο χυμός ενός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • περίπου 1 ποτήρι κρύο νερό
  • ψίχα από 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

Εκτέλεση

  1. Στο μπλέντερ ή πολυμίξερ τρίβουμε το ψωμί. Αφού γίνει τρίμματα ρίχνουμε το κρεμμύδι και τον ταραμά.
  2. Με σπάτουλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα για να μην μείνει άλιωτο κανένα κομμάτι από το κρεμμύδι. Εναλλάξ τώρα, ρίχνουμε λεμόνι-λάδι. Αν θέλουμε μειώνουμε την ποσότητα του λαδιού. (εξαρτάται από το πόσο μπαγιάτικο είναι το ψωμί μας). Σιγά σιγά τώρα προσθέτουμε το κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο καθορίζουμε εμείς την πυκνότητα της σαλάτας.Όταν βάλουμε τον ταραμά στο ψυγείο θα σφίξει κι άλλο. Επομένως αν σας αρέσει απαλός τον κάνετε λίγο νερουλό.
  3. Σερβίρουμε τον ταραμά με ελίτσες μαύρες χωρίς κουκούτσι και μπόλικο ψωμάκι!
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ανάμειξη
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 212

Keywords: Ταραμάς

Leave a Reply