Ταραμοκεφτέδες με χορταρικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ταραμοκεφτέδες με χορταρικά

για 6-8 άτομα

Υλικά

  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γραμμάρια ταραμά
  • 1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ
  • ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • πάπρικα καυτερή (πιπέρι καγιέν)
  • 10 σκελίδες σκόρδου
  • πιπέρι τριμμένο
  • 1 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια σπανάκι
  • 1/2 μάτσο σέσκουλα (προαιρετικά)
  • 2 ξηρά κρεμμύδια μέτρια
  • 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι και τα σέσκουλα. Τρίβετε τα ξηρά κρεμμύδια στον τρίφτη. Κατόπιν κόβετε πολύ λεπτά τα σκόρδα, την πιπεριά χωρίς τους σπόρους και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε μαζί όλα τα λαχανικά και τα χόρτα. Διαλύετε τον ταραμά σε λίγο χλιαρό νερό. Τον προσθέτετε στο μείγμα με τα χόρτα και τα ζυμώνετε όλα καλά. Κατόπιν ρίχνετε πιπέρι και λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη αλλά όχι σφιχτή. Την πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Αναμειγνύετε την πάπρικα με τη φρυγανιά και κυλάτε εκεί τα κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα ή φριτέζα ζεσταίνετε αρκετό λάδι. Αφού κάψει καλά τηγανίζετε τα κεφτεδάκια, Όταν ροδίσουν και ψηθούν βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης