Ταραμοκεφτέδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ταραμοκεφτέδες

Υλικά

  • 150 γραμμάρια ταραμά
  • 5 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Λίγο αλεύρι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τον ταραμά στο μπολ του μίξερ μαζί με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, τις πατάτες και λίγο πιπέρι. Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες. Τους αφήνετε για ½ ώρα στο ψυγείο.
  2. Αλευρώνετε τους ταραμοκεφτέδες και βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τους ταραμοκεφτέδες γυρίζοντας τους, ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τους σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply