Ταραμοσαλάτα με καπνιστό ψάρι
Υλικά
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 φέτα κρεμμυδιού
- 1/2 φλιτζάνια νερό
- 100 γραμμάρια ταραμά άσπρο
- 150 γραμμάρια φιλέτα από καπνιστό ψάρι (ρέγκα ή πέστροφα)
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι
- το χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
- διάφορα τουρσιά ψιλοκομμένα
- φύλλα σαλάτας και ντοματάκια μικρά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από το ψωμί την κόρα και το κόβετε σε μικρούς κύβους. Το βάζετε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το νερό, τον ταραμά, το λάδι, το ξίδι και το χυμό του λεμονιού. Γυρίζετε το διακόπτη στη μεγάλη ταχύτητα και αφήνετε το μείγμα να χτυπηθεί 3′-4′ ή ωσότου γίνει λείο. Κατόπιν προσθέτετε την κάππαρη και το καπνιστό ψάρι ψιλοκομμένο συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάτε μια ή δυο φορές τη μηχανή για ν’ ανακατέψετε την ταραμοσαλάτα.