Ταραμοσαλάτα
(για 5-6 άτομα):
Υλικά
- 200 γραμμάρια άσπρος ταραμάς ή 100 γραμμάρια Κόκκινος και 100 γραμμάριαάσπρος
- 3–4 φέτες ξερό ψωμί
- 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- ξίδι
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Βγάζετε την ψίχα από το ψωμί και την αφήνετε σε νερό (να μουλιάσει).
- Βάζετε τον ταραμά στο μίξερ, το ελαιόλαδο και την ψίχα του ψωμιού (αφού τη στύψετε καλά). Ανακατεύετε το μείγμα σε μικρή ταχύτητα, ρίχνοντας διαδοχικά το ηλιέλαιο και λίγο ξίδι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μεγαλύτερη ταχύτητα. Μόλις το μείγμα γίνει λείο (σαν σφικτή ζύμη), ασπρίσει και διπλασιάσει τον όγκο του, προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Η ταραμοσαλάτα σας είναι έτοιμη!