Τάρτα με ανθότυρο
(για 1 τάρτα 26 εκ.)
Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη μπριζέ !Για τάρτα ή
- 1 φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση:
- 4 κρόκοι αυγών
- 800 γραμμάρια ανθότυρο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 250 γραμμάρια αποφλοιωμένο σιτάρι,μουσκεμένο για
- 1 βράδυ και βρασμένο (ζυγισμένο βρασμένο)
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια κουβερτούρα πικρή, ψιλοκομμένη
- 2 σφηνάκια ρούμι
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε τη ζύμη σε 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τσιμπάμε εδώ κι εκεί με το πιρούνι και την καλύπτουμε με λαδόκολλα που γεμίζουμε με φασόλια (ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα). Την ψήνουμε για 10 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το ανθότυρο, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ρούμι, τη σοκολάτα, το σιτάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Απλώνουμε τη γέμιση στη βάση της τάρτας και ψήνουμε για 25′ – 30′. Την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.