Τάρτα με μπέικον

Τάρτα με μπέικον: μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή

Μια εξαιρετικά νόστιμη τάρτα που συνδυάζει τον απολαυστικό χαρακτήρα του μπέικον με την σφολιάτα. Αν και χρειάζεται λίγη προσοχή, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάρτα με μπέικον

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 4

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια ζύμη τάρτας
  • 250 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
  • 6 αυγά
  • 60 ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε φόρμα για τάρτα με κούμπωμα στα πλαϊνά. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το μπέικον για 5 λεπτά. Το αφήνετε να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Απλώνετε τπ ζύμη για τάρτες σε στρογγυλό κομμάτι λίγο μεγαλύτερο από τη βάση της φόρμας. Το ακουμπάτε στη φόρμα να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκεπάζετε τη βάση της τάρτας με χαρτί ψησίματος και σκορπάτε ξερά φασόλια. Ψήνετε για 10 λεπτά, βγάζετε και πετάτε το χαρτί και τα φασόλια και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνετε να κρυώσει. Ανοίγετε τη σφολιάτα σε στρογγυλό φύλλο τόσο όσο να σκεπάζει τπ φόρμα, τακτοποιείτε το μπέικον στη βάση της τάρτας και περιχύνετε με τα 5 από τα αυγά χτυπημένα και την κρέμα. Σκεπάζετε τη γέμιση με το φύλλο της σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες να κολλήσουν με τη βάση.
  4. Κόβετε τα υπόλοιπα της ζύμης σε φυλλαράκια ή άλλα σχήματα και τα κολλάτε στην επιφάνεια της ζύμης. Χτυπάτε το τελευταίο αυγό και το αλείφετε στη ζύμη. Ψήνετε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Τη σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Πρώτο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης