Τάρτα με χοιρομέρι και αυγά
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
- 340 γραμμάριααλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 γραμμάρια βούτυρο σε κύβους
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 170 γραμμάρια χοιρομέρι καπνιστό σε πολύ λεπτές φέτες
- 6 μεγάλα αυγά
- 4–5 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- Αλατοπίπερο
- Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη ζύμη τάρτας: Βάζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με το βούτυρο, να γίνουν τρίμματα. Ρίχνετε μέσα νερό ή γάλα, ώσπου να γίνει ομοιογενής ζύμη. Μοιράζετε σε δύο μπάλες, την μία ελαφρά μεγαλύτερη από την άλλη. Απλώνετε το μεγαλύτερο κομμάτι σε στρογγυλό ταψί, να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά.
- Ετοιμάζετε τη γέμιση: Τηγανίζετε το μπέικον σε τηγάνι, ώσπου να ροδίσει και το αφήνετε να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει, το ψιλοκόβετε και το ακουμπάτε επάνω στη ζύμη. Σπάτε τα αυγά επάνω στο μπέικον, φροντίζοντας να σπάσει και ο κρόκος. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε τα αυγά με το μίγμα. Απλώνετε επάνω την υπόλοιπη ζύμη, υγραίνετε τις άκρες με νερό και τις πιέζετε να ενωθούν.
- Χρησιμοποιείτε τα υπόλοιπα της ζύμης για να διακοσμήσετε την επιφάνεια της πίτας και την αλείφετε με χτυπημένο αυγό. Ψήνετε για 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια της. βγάζετε και σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.