Τάρτα με έμενταλ και μάραθο
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γραμ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 100 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη
- στη μύτη από το κουταλιές γλυκού αλάτι λίγο νερό
Για τη γέμιση:
- 250 γραμ. Έμενταλ τριμμένο
- 8–10 ντοματάκια
- 3–4 κλωναράκια μάραθο φρέσκο
- 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη λιωμένη
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τη ζύμη ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε το αυγό, χτυπημένο, τη μαργαρίνη, το νερό και ζυμώνουμε, έως ότου η ζύμη γίνει λείο και ομοιογενής. Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Κατόπιν, δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Εν τω μεταξύ, πλένουμε τον μάραθο και τον κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεματίζουμε τα ντοματάκια σε βραστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκατοστού. Βάζουμε το φύλλο της ζύμης στην ειδική φόρμα !Για τάρτες και με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου σε διάφορα σημεία. Πασπαλίζουμε με τον μάραθο, προσθέτουμε τα ντοματάκια και καλύπτουμε με το έμενταλ. Περιχύνουμε με τη μαργαρίνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 -35 λεπτά. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.