ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
για 6 άτομα
Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια μαργαρίνη και λίγο επιπλέον !Για το άλειμμα της φόρμας
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 160 γραμμάρια φασολάκια βρασμένα
- 150 γραμμάρια γραβιέρα ή έμενταλ, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
Εκτέλεση
- Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε βουτυρωμένη φόρμα !Για τάρτα και την πιέζετε με τα δάχτυλα για να κολλήσει καλά. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης και πλάθετε κορδονάκια. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο όση ώρα θα ετοιμάζετε τη γέμιση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. !Για τη γέμιση, ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν σε μέτρια φωτιά 8′-10′. Στο τέλος ρίχνετε και τα βρασμένα φασολάκια. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο και στρώνετε στην επιφάνεια της ζύμης τις φέτες της γραβιέρας ή του έμενταλ. Απλώνετε το μείγμα των σοταρισμένων λαχανικών επάνω από το τυρί. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τα κρεμμύδια και τα φασολάκια με το μείγμα αυγών-κρέμας. Γαρνίρετε με τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και ψήνετε 20′ στους 200°C. Κατόπιν διακοσμείτε με τα κορδονάκια της σφολιάτας, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 190’ και συνεχίζετε το ψήσιμο 30′ ακόμη. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή κρύα.