Τάρτα με καρυδόψιχα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάρτα με καρυδόψιχα

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
  • 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο ελαιόλαδο !Για το άλειμμα της φόρμας

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα
  • 1/2 φλιτζάνια μαρμελάδα πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνια μέλι
  • 1 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή. Αφήνετε τη ζύμη για 1/2 ώρα. Αλείφετε μια φόρμα !Για τάρτα No 24 με λάδι. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο και το στρώνετε στη φόρμα. Βάζετε από πάνω ένα κομμάτι λαδόχαρτο, το καλύπτετε με ρύζι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο με το ρύζι και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτετε το μέλι, αφήνετε να πάρει μια βράση το σιρόπι και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε το σιρόπι λίγο λίγο πάνω στην τάρτα, στρώνετε τη μαρμελάδα και απλώνετε από πάνω την καρυδόψιχα. Αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.
  2. Μπορείτε να αντικαταστήστε την καρυδόψιχα με αμυγδαλόψιχα για πιο ελαφριά γεύση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply