Τάρτα με κολοκύθα και τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάρτα με κολοκύθα και τυρί

Μερίδες 6 Ετοιμο σε 2 ώρες Θερμίδες 730

Υλικά

  • 350 γραμμάρια έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 1 κιλό κολοκύθα ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα τσίλι ψιλοκομμένα (καυτερά ή γλυκά)
  • 10 φύλλα φασκόμηλου
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 mΙ κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά χτυπημένα και 1 κρόκος
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε σε βουτυρωμένη βαθιά φόρμα τάρτας τη ζύμη. Σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος, σκορπάτε ξερά φασόλια και ψήνετε για 15 λεπτά. Αφαιρείτε και πετάτε το χαρτί ψησίματος και τα φασόλια και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμα, να ροδίσει. Αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάζετε σε ταψί την κολοκύθα, περιχύνετε με το λάδι και Αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε για 30 λεπτά, προσθέτετε τα τσίλι και το φασκόμηλο και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα. Βάζετε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος σε μπολ και χτυπάτε. Προσθέτετε τα αυγά και τον κρόκο και Αλατοπιπερώνετε.
  3. Ψιλοκόβετε το φασκόμηλο και τα τσίλι και αδειάζετε στο μίγμα της κρέμας μαζί με τη μισή παρμεζάνα. Βάζετε την ψημένη κολοκύθα στη βάση της τάρτας και περιχύνετε με την κρέμα. Σκορπάτε επάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε για 45 λεπτά ή ώσπου να πήξει η γέμιση. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply