Τάρτα με κοτόπουλο, πράσα και τυρί
για στρογγυλή φόρμα περίπου 20 εκ.
Υλικά
- 1 στρογγυλό φύλλο σφολιάτας (25 εκ.)
- 300 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 4 πράσα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο ημίσκληρο τυρί
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κουταλιές σούπας του γλυκού ξερό τριμμένο εστραγκόν
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Στρώστε τη σφολιάτα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την επιφάνεια της με ένα πιρούνι και ψήστε την για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Κόψτε τα πράσα σε ροδέλες, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου. Σοτάρετε στο βούτυρο τα πράσα και τα κρεμμύδια για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξανθύνουν. Ρίξτε το κοτόπουλο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά. Αδειάστε τη γέμιση σε μπολ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό, τον άνηθο, το εστραγκόν και τέλος τα αυγά χτυπημένα. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε τη γέμιση και αδειάστε την στη μισοψημένη βάση από σφολιάτα. Βάλτε την τάρτα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, ψήστε την στους 180°C για 40 λεπτά.