Τάρτα με κρέμα και βύσσινο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 200 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη και λίγη επιπλέον !ΓΙΑ Το άλειμμα της φόρμας
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2–3 κουταλιές σούπας κρύο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής, (βλέπε βασικές συντ. για γλυκά)
- 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
- 2–3 κουταλιές σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και θρυμματισμένα στο μπλέντερ
- 8 κουταλιές σούπας βύσσινο γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε σε μπολ όλα τα υλικά της βάσης: το αλεύρι, τη λιωμένη μαργαρίνη με ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας. Όταν ομογενοποιηθούν και γίνουν ομοιόμορφη ζύμη, τη βάζετε στο ψυγείο και την αφήνετε να ξεκουραστεί 30′.
- Αλείφετε με λίγη μαργαρίνη με ελαιόλαδο μια φόρμα !ΓΙΑ Τάρτα και ανοίγετε με τη ζύμη ένα χοντρό φύλλο. Το στρώνετε στη φόρμα ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί τη ζύμη και σκορπίζετε πάνω φασόλια. Ψήνετε 20′ στους 200°C. Αφαιρείτε τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο 5’ακόμη. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτετε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά. Απλώνετε αυτή την κρέμα μέσα στην τάρτα και κατόπιν γαρνίρετε με το γλυκό βύσσινο.