Τάρτα με μανιτάρια και μπέικον

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάρτα με μανιτάρια και μπέικον

Υλικά

  • 450 γραμμάρια έτοιμη ζύμη σφολιάτας
  • 1 κρόκος αυγού
  • 200 γραμμάρια λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια σε ροδέλες
  • 6 αυγά
  • 100ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ακουμπάτε την ζύμη σφολιάτας σε χαρτί ψησίματος. Με μυτερό μαχαιράκι χαράσσετε 1 περιθώριο γύρω-γύρω (2-4 εκ.) από τις άκρες, χωρίς να κόψετε τη ζύμη. Αλείφετε τπ βάση με τον κρόκο αυγού, βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει. Χαμηλώνετε στους 180 βαθμούς και, όσο ακόμα η ζύμη είναι ζεστή, πιέζετε να πλατύνει το εσωτερικό κομμάτι.
  2. Τηγανίζετε τις λωρίδες του μπέικον, να ροδίσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα τηγανίζετε, να μαλακώσουν. Αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με το μπέικον, τα μανιτάρια και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε καλά.
  3. Αδειάζετε το μίγμα στη βάση της τάρτας και ψήνετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να σφίξει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης