ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο και λίγο επιπλέον !Για το άλειμμα
- 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1 κρόκος αυγού
Για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
- 1/2 φλιτζάνια μέλι
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- το ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε λεκάνη το αλεύρι με το βούτυρο και τα τρίβετε με τα δάχτυλα. Χτυπάτε ελαφρά τον κρόκο και τον ρίχνετε στο αλεύρι μαζί με το αλάτι. Ζυμώνετε, προσθέτοντας σταδιακά 2-3 κουταλιές σούπας νερό, μέχρι να αποκτήσετε μια μετρία ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε 30′ στο ψυγείο. Ετοιμάζετε τη γέμιση, χτυπώντας στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα του λεμονιού και το μέλι. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Βουτυρώνετε μία φόρμα !Για τάρτες με διάμετρο 28 εκ. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα της. Απλώνετε το μείγμα του τυριού. Φτιάχνετε κορδόνια με τα περισσεύματα της ζύμης, τα τοποθετείτε χιαστί πάνω στη γέμιση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°-180°C, 25′-30′. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.