Τάρτα με μελιτζάνες και φέτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάρτα με μελιτζάνες και φέτα

για 6 άτομα:

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • 2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 41 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο λάδι για το άλειμμα της ταρτιερας
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο ρίγανη αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λαδώνετε την ταρτιέρα και απλώνετε πάνω τη ζύμη καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει,την τρυπάτε εδώ κι εκεί με πιρούνι και την αφήνετε για 20 λεπτά στην κατάψυξη.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και προψήνετε την τάρτα για 25 λεπτά.
  3. Πλένετε και στεγνώνετε τις μελιτζάνες.
  4. Τις ψήνετε ολόκληρες, από όλες τις πλευρές στο γκριλ ή σε αντικολλητικο τηγάνι μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσουν. τις καθαρίζετε από τη φλούδα και τους σπόρους και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Κατόπιν τις ψιλοκόβετε, τις αλατοπιπερώνετε, και τις απλώνετε πάνω στην προψημένη τάρτα.
  5. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις τοποθετείτε πάνω από τις μελιτζάνες.
  6. Αλατίζετε ελαφρά, πασπάλισε με τη ρίγανη και σκορπίζετε από πάνω τη φέτα.
  7. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει η φέτα.
  8. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

Leave a Reply