Τάρτα με πράσα και κουκουνάρια: ένα υγιεινό ορεκτικό

Αυτή η συνταγή για τάρτα με πράσα και κουκουνάρια είναι υγιεινή και νόστιμη. Απολαύστε ένα νέο γαστρονομικό ταξίδι με αυτήν τη νόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε την!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάρτα με πράσα και κουκουνάρια

Μια υπέροχη συνταγή για ταρτα με πρασα και κουκουναρια. Υγεινή και νόστιμη προσφέρει νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στείλτε μας και τις δικές σας!

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 1/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κιλό πράσα σε λεπτές λωρίδες
  • 8 κουτί γάλα
  • 3/4 φλιτζάνια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/3 φλιτζάνια κουκουνάρια
  • Λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε στρογγυλή φόρμα (25 εκ. διάμ.). Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, 1 αυγό, λίγο αλάτι και 3 κουταλιές σούπας λάδι σε μπολ. Κρατάτε στην άκρη 1 κουταλιές σούπας αλεύρι και κοσκινίζετε το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μίγμα της κρέμας. Ζυμώνετε να ενωθούν, πλάθετε σε μπάλα, σκεπάζετε και αφήνετε σε δροσερό μέρος.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας λάδι και το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε τα πράσα, να γίνουν διαφανή. Πασπαλίζετε με το αλεύρι που έχετε κρατήσει, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε, να ενωθούν.
  3. Τα βράζετε, βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε το τυρί, τα υπόλοιπα αυγά, 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και τα 2/3 από τα κουκουνάρια. Πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  4. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ακουμπάτε επάνω στη φόρμα να σκεπάσετε τη βάση και τα πλαϊνά της. Αδειάζετε μέσα το μίγμα των πράσων και πασπαλίζετε μετά υπόλοιπα κουκουνάρια.
  5. Ψήνετε την τάρτα για 40 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει η γέμιση. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

Keywords: Τάρτα, πράσα, κουκουνάρια

Leave a Reply