τάρτα με ψωμί και τυριά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

τάρτα με ψωμί και τυριά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:

  • 125 γραμμάρια τρίμματα ψωμιού
  • 4 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 αυγά
  • 250 γραμμάρια μαλακό τυρί
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 175 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη βάση: Ανακατεύετε τα τρίμματα του ψωμιού, το κεφαλοτύρι και το λιωμένο βούτυρο σε μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνετε με προσοχή, γιατί το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό. Ζυμώνετε, να γίνει ομοιογενές μείγμα. Πιέζετε το μείγμα στη βάση τετράγωνου ταψιού (με πλευρά 20 εκ.), να καλυφθεί καλά όλη η βάση του. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά ή ώσπου η βάση να ροδίσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τους κρόκους των αυγών, το μαλακό τυρί, την κρέμα γάλακτος, το σέλινο, το κρεμμύδι και το κατσικίσιο τυρί. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύετε προσεκτικά με το μείγμα των τυριών. Αδειάζετε στην ψημένη βάση και ψήνετε για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να πήξει καλά. βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Μεταφέρετε σε πιατέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply