Τάρτα με σπανάκι και πιπεριές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τάρτα με σπανάκι και πιπεριές

Υλικά

ΒΑΣΗ

  • 175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό Λίγο αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αυγά
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 250 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο
  • 100 γραμμάρια κασέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη βάση:
  2. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι και λίγο αλάτι. Αδειάζετε μέσα το βούτυρο και ανακατεύετε, να γίνουν τρίμματα. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και το νερό και ζυμώνετε, να γίνει ομοιογενής ζύμη. Διπλώνετε σε διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο.
  3. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε τις πιπεριές ολόκληρες και το σκόρδο ακαθάριστο σε ζεστό γκριλ και ψήνετε γυρίζοντας τα 1 -2 φορές, ώσπου να μαυρίσει η φλούδα από τις πιπεριές και να μαλακώσει η σάρκα του σκόρδου. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, βγάζετε τους σπόρους και κόβετε σε λωρίδες. Πιέζετε τις σκελίδες του σκόρδου, να βγει ο πολτός τους και ανακατεύετε με το σπανάκι. Προσθέτετε λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, τα αυγά και το μισό από το κασέρι. Ανακατεύετε καλά, να ενωθούν τα υλικά.
  4. Απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνετε σε ταψί (20-23 εκ. διάμ.), να καλυφθούν η βάση και τα πλαϊνά. Αδειάζετε μέσα το μίγμα με το σπανάκι και τακτοποιείτε επάνω τις λωρίδες από τις πιπεριές.
  5. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι, βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 30-40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει π επιφάνεια και να πήξει η γέμιση. Βγάζετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης