Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε κατά μήκος στα δύο. Τοποθετείτε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρετε τα πράσα. Τα βγάζετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Απλώνετε σε μακρόστενο, βουτυρωμένο πιρέξ το φύλλο της σφολιάτας. Το τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Τοποθετείτε πάνω στο φύλλο τα πράσα. Πασπαλίζετε με το τυρί και αναμιγνύετε τα χτυπημένα αυγά με την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε με το μίγμα την τάρτα και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 200°C μέχρι να πάρει χρώμα.