ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
- 135 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας σοκολάτα σε σκόνη (ρόφημα)
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
- 180 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 2–3 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 6 αυγά χτυπημένα
- 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
- 100 γραμμάρια μπισκότα μακαρόν σπασμένα
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη σοκολάτα σε σκόνη, το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, το αλάτι και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατεύετε τα υλικά στην αρχή με τη λεπίδα ενός μαχαιριού και κατόπιν με τα χέρια (αν χρειάζεται προσθέτετε και λίγο νερό). Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθετε μια μπάλα. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 3 ώρες στο ψυγείο. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό και την τοποθετείτε σε μια φόρμα για τάρτα.
- Κρατάτε τα περισσεύματα της ζύμης για τη διακόσμηση της πίτας. Την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και στρώνετε πάνω μια λαδόκολλα. Σκορπίζετε φασόλια η ρύζι και ψήνετε 10′, στους 180°C. Αφαιρείτε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο 10′ ακόμη, μέχρις ότου η ζύμη αρχίσει να σφίγγει. Την αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε τα αμύγδαλα σε φετάκια.
- Σπάζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά, τα αμύγδαλα, τα μπισκότα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Γαρνίρετε με τις λωρίδες της ζύμης χιαστί και ψήνετε την τάρτα σοκολάτας 20′. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.