Ταρτάκια με αχλάδι
Υλικά
Για τα φύλλα
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνια βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
- 7 αχλάδια μικρά
- 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνια βούτυρο φρέσκο
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, την ζάχαρη, τους κρόκους χτυπημένους, το ξύσμα και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη αφράτη. Προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο κρύο νερό. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Αλείφετε με λίγο βούτυρο φορμίτσες
Για τάρτες. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια και με τον πλάστη ανοίγετε φύλλα στο μέγεθος που έχουν οι φορμίτσες. Στρώνετε ένα φύλλο σε κάθε φορμίτσα. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Παίρνετε με ένα κουτάλι κρέμα και βάζετε λίγη πάνω από τη ζύμη σε κάθε φορμίτσα. Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια, τα αλείφετε με το χυμό λεμονιού και τα κόβετε σε φέτες, χωρίς να χωριστούν, βάζετε μισό αχλάδι σε κάθε ταρτάκι, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.