Ταρτάκια με αχλάδια
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Για τη γέμιση:
- 5 αχλάδια
- 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια σοταρισμένα
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα αλείφετε με το χυμό λεμονιού και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τα βράζετε για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε τα αχλάδια και τα σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Παίρνετε μικρές φόρμες γiα τάρτες και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Απλώνετε τα φύλλα και τα κόβετε στα τέσσερα. Στρώνετε σε κάθε φόρμα τρία φύλλα, αλείφοντας τα με λάδι και πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη. Κόβετε τα αχλάδια σε φέτες και τις τοποθετείτε στις τάρτες.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφού κρυώσουν οι τάρτες, ρίχνετε τα κουκουνάρια, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.