ταρτάκια πικάντικα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ταρτάκια πικάντικα

για 4 άτομα

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κοφτά κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο
  • 8 κουταλιές σούπας νερό
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 ώριμες και μικρές ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 56 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φετάκια
  • 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο. Ραντίζετε το μείγμα με νερό και ζυμώνετε. Πλάθετε χη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο 1 ώρα. Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Το στρώνετε μέσα σε μικρές φόρμες !Για τάρτες. Σκεπάζετε τις τάρτες με αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζετε πάνω τους λίγα φασόλια ή ρύζι. Ψήνετε 15′-20′, κατόπιν αφαιρείτε το χαρτί και τα φασόλια και αφήνετε τις βάσεις !Για τα ταρτάκια να κρυώσουν. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα σοτάρετε 3′-4′ με 5 κουταλιές σούπας λάδι μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σοτάρετε χωριστά τα κρεμμύδια στο υπόλοιπο λάδι. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μαϊντανό και τη μουστάρδα και την ανακατεύετε με την κεφαλογραβιέρα. Μοιράζετε στα χαρτάκια το κρεμμύδι και από πάνω το μείγμα με τη μουστάρδα και την κεφαλογραβιέρα. Τοποθετείτε εναλλάξ ροδέλες κολοκυθιών και ντομάτας, ελιές και φέτες μοτσαρέλας. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε 15′. στους 180, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης