Ταρτάρ σολομού
για 4-6 μερίδες
Υλικά
- 500 γραμμάρια φιλέτο σολομού (προσοχή να είναι πολύ φρέσκο)
- χυμός από 2 λάιμ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
- 1 κουταλιές σούπας του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το φιλέτο του σολομού από την πέτσα και τα κόκαλα και το κόβετε σε πολύ μικρούς κύβους. Αλατίζετε και ανακατεύετε με τη ζάχαρη και το χυμό των λάιμ. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη τροφίμων και αφήνετε να μαριναριστει για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ανακατεύετε στη συνέχεια με τα φρέσκα κρεμμυδακια, τον κολιαντρο και το ελαιόλαδο και σερβίρετε.