Τάρτες με πράσο
Υλικά
Για τη ζύμη
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μαλακό
- 150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 3 πράσα μόνο το άσπρο μέρος
- 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη. Ανακατεύετε καλά στο μίξερ το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο και δουλεύετε μέχρι να πάρετε μια κοκκώδη ζύμη. Ρίχνετε τα αυγά και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μια μπάλα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο. Αλείφετε με βούτυρο ατομικές φόρμες. Κόβετε σε ροδέλες τη ζύμη και γεμίζετε τις φόρμες.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
- Ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1/2 ποτήρι νερό, το ελαιόλαδο και τα πράσα ψιλοκομμένα σε ροδέλες. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί όλο το νερό. Οταν μείνουν μόνον με το λάδι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον, το τριμμένο τυρί και την κρέμα. Ανακατεύετε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις τάρτες και τις ψήνετε στους 180°C για 30′, μέχρι να κάνουν μια χρυσή κρούστα.