ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
- 2 κρεμμύδια
- 5 πιπεριές
- 750 γραμμάρια ντομάτες
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- ρίγανη
- μαϊντανός κύμινο
- σπυριά πιπέρι αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές μέσα σε λεκάνη. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη όπως και το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την ρίγανη, το κύμινο, τα πιπέρια και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε πήλινο γιουβέτσι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι και τα σκεπάζουμε με την πατάτα κομμένη σε φέτες. Σκεπάζουμε το γιουβέτσι με λαδόκολλα που την δένετε γύρω γύρω με σπάγκο. Ψήνετε το φαγητό στους 180°C επί 2 -2 1/2 ώρες.