Τατάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τατάρια

Υλικά

Για τα φύλλα

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, λίγο αλάτι, το αυγό, το λάδι (κρατάτε μία κουταλιές σούπας), νερό λίγο λίγο και τα ζυμώνετε, ώσπου να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλα. Κόβετε τα φύλλα σε τετράγωνα κομματάκια 6×6 εκ.
  2. Ρίχνετε σε μια λεκάνη τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε. Βάζετε σε κάθε τετραγωνάκι λίγη γέμιση και το διπλώνετε διαγώνια, ώστε να γίνει τρίγωνο. Το κλείνετε καλά. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράσει, προσθέτετε λίγο αλάτι, το χυμό λεμονιού και τα τατάρια. Τα βράζετε για 10 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα. Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι. Χτυπάτε στο μπλέντερ το σκόρδο με μία κουταλιές σούπας λάδι, λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο γιαούρτι.
  3. Ανακατεύετε, περιχύνετε τα τατάρια με το γιαούρτι, το βούτυρο και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply