Ταβά κιοφτέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ταβά κιοφτέ

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγος δυόσμος
  • 2 αυγά
  • λάδι
  • άνηθο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μαυροπίπερο
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού μέσα σε γάλα και την στίβετε πολύ καλά. Ανακατεύετε μέσα σε λεκάνη όλα τα υλικά των κεφτέδων και αφήνετε το μείγμα να σταθεί καμιά ώρα.
  2. Καθαρίζετε 1 κιλό κρεμμύδια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα αχνίζετε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι, αλάτι και ένα κουταλιές γλυκού κόκκινο πιπέρι. Τα αφήνετε στην φωτιά για 8-10. Απλώνετε αυτά τα κρεμμύδια μέσα σε ένα ταψάκι. Ετοιμάζετε τους κεφτέδες, σε σχέδιο και μέγεθος όπως για τηγανητούς, τους αλευρώνετε και τους τοποθετήτε, πάνω στα κρεμμύδια, στο ταψί. Προσθέτετε 2-3 φύλλα δάφνης, μαύρο πιπέρι και τους ψήνετε στον φούρνο για 45-50′. Προσθέτετε αν χρειαστεί και λίγο νεράκι ή κρασάκι, όσο ψήνονται στον φούρνο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply