Ταβά κιοφτέ
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
- 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγος δυόσμος
- 2 αυγά
- λάδι
- άνηθο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι κόκκινο
- 1 φύλλο δάφνης
- μαυροπίπερο
- λίγο γάλα
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού μέσα σε γάλα και την στίβετε πολύ καλά. Ανακατεύετε μέσα σε λεκάνη όλα τα υλικά των κεφτέδων και αφήνετε το μείγμα να σταθεί καμιά ώρα.
- Καθαρίζετε 1 κιλό κρεμμύδια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα αχνίζετε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι, αλάτι και ένα κουταλιές γλυκού κόκκινο πιπέρι. Τα αφήνετε στην φωτιά για 8-10. Απλώνετε αυτά τα κρεμμύδια μέσα σε ένα ταψάκι. Ετοιμάζετε τους κεφτέδες, σε σχέδιο και μέγεθος όπως για τηγανητούς, τους αλευρώνετε και τους τοποθετήτε, πάνω στα κρεμμύδια, στο ταψί. Προσθέτετε 2-3 φύλλα δάφνης, μαύρο πιπέρι και τους ψήνετε στον φούρνο για 45-50′. Προσθέτετε αν χρειαστεί και λίγο νεράκι ή κρασάκι, όσο ψήνονται στον φούρνο.