Τεμπάλ με αντίδια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τεμπάλ με αντίδια

Υλικά

  • 4 ματσάκια αντίδια
  • 200 γραμμάρια κιμάς από χοιρινό
  • 400 γραμμάρια Μανιτάρια καλλιεργημένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι ντοματοχυμός
  • 1 αυγό
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Δυόσμος-μαϊντανός
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • Ρύζι βρασμένο (για γαρνιτούρα)
  • Ελαιόλαδο

Για την κρέμα:

  • 100 γραμμάρια τυρί φοντίνα
  • 100 γραμμάρια τυρί Καστελμάνιο ή Ασιάγκο ή άλλο τυρί που λιώνει
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα
  • Κρέμα γάλακτος
  • 60 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα σ’ ένα τηγάνι με 3-4 κουταλιές σούπας λάδι, μια σκελίδα σκόρδο, δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, για 10 λεπτά. Ζεματίστε τα αντίδια, για 3-4 λεπτά και στραγγιστέ τα. Σοτάρετε τον κιμά σε μια κατσαρόλα με 4 κουταλιές σούπας λάδι και μια σκελίδα σκόρδο, για 3-4 λεπτά. Μόλις ροδίσει, ρίξτε ένα ποτήρι κρασί, ντοματοχυμό και λίγο αλάτι και σιγοβράστε τη σάλτσα, για 20 λεπτά. Αφού τη βγάλετε από τη φωτιά, ρίξτε μια κουταλιές σούπας φρυγανιά κι ένα χτυπημένο αυγό. Κόψτε τα τυριά σε κύβους και λιώστε τα στο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Βουτυρώστε ατομικά φορμάκια και «ντύστε» τα με αντίδια. Γεμίστε τα με μανιτάρια και ψήστε τα σε μπεν μαρί, στους 180°C, για 20 λεπτά. Αφού τα ξεφορμάρετε, σκεπάστε τα με τον κιμά. Σερβίρετε τα πάνω σε μια στρώση κρέμας τυριού, συνοδεύοντας τα με ρύζι σοταρισμένο και βρασμένο στο λάδι των μανιταριών.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply