Τεμπάλ ρυζιού σιτσιλιάνο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τεμπάλ ρυζιού σιτσιλιάνο

Υλικά

  • 400 γραμμάρια ρύζι
  • 1 λουκάνικο
  • 100 γραμμάρια άπαχο αγελαδινό τυρί
  • 100 γραμμάρια φρέσκο τυρί πρόβολα
  • Λαρδί (ή βούτυρο)
  • Ελαιόλαδο
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 2 σφιχτά αυγά
  • Πελτές ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Για το ζωμό:

  1. κότα, περίπου 1 κιλό
  2. καρότο
  3. κρεμμύδι
  4. κλωνάρι σέλινο
  5. -3 μικρές ντοματούλες

Για τους κεφτέδες:

  1. γραμμάρια κιμάς από ψαχνό μοσχαρίσιο κρέας
  2. Πεκορίνο
  3. πιπέρι τριμμένο
  4. αυγά
  5. σκελίδα σκόρδο
  6. Μαϊντανός
  7. Ψίχα ψωμιού (1 φέτα) βουτηγμένη σε γάλα
  8. Ζυμώστε τον κιμά με μια χούφτα πεκορίνο, τα αυγά, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ψωμί (στραγγισμένο) και πλάστε κεφτεδάκια. Βράστε την κότα με το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τις ντοματούλες και τα μισά κεφτεδάκια. Σοτάρετε το άλλο κρεμμύδι σ’ ένα τηγάνι με ένα κομματάκι λαρδί. Ψιλοκόψτε το λουκάνικο και το μαϊντανό και βάλτε τα στο τηγάνι μαζί με μια κουταλιές σούπας πελτέ αραιωμένο και τα υπόλοιπα κεφτεδάκια. Σκεπάστε το σκεύος και σιγοβράστε τα για 25 λεπτά. Βγάλτε τα κόκαλα από την κότα, ψιλοκόψτε το ψαχνό και διατηρήστε το ζεστό μαζί με τα βραστά κεφτεδάκια. Βράστε το ρύζι στο ζωμό της κότας, στραγγίστε το και βάλτε το σ’ ένα μπολ με άφθονο πεκορίνο. Λαδώστε ένα πυρέξ και πασπαλίστε το με φρυγανιά. Βάλτε μια στρώση ρύζι, ψαχνό κότας, βραστά κεφτεδάκια και φέτες αγελαδινού τυριού. Βάλτε μια δεύτερη στρώση κεφτεδάκια με σάλτσα, φέτες αβγού και πρόβολα και σκεπάστε τη με ρύζι ανακατωμένο με ψαχνό κότας, πεκορίνο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε το Τεμπάλ στους 200°C, για 10 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply