Τεμπαλίνι με γκοργκοντζόλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τεμπαλίνι με γκοργκοντζόλα

Υλικά

  • Γάλα
  • 150 γραμμάρια γκοργκοντζόλα άπαχη
  • 100 γραμμάρια Φουντούκια ξεφλουδισμένα
  • 1 κρόκος και
  • 2 ασπράδια
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 90 γραμμάριαβούτυρο
  • Ψωμάκια στρογγυλά ή ψωμί φόρμα σε φέτες (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Λιώστε 30 γραμμάρια βούτυρο σε ένα ποτήρι γάλα. Μόλις πάρει βράση προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα.Όταν ξαναρχίσει να βράζει, ρίξτε το μείγμα σ’ ένα μπολ και συνεχίστε να χτυπάτε με το σύρμα, ώσπου να γίνει χλιαρό. Προσθέστε τον κρόκο και την γκοργκοντζόλα σε τρίμματα. Χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα, ανακατώστε τα με το μείγμα και αλατοπιπερώστε. Μοιράστε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια, στα οποία θα έχετε ρίξει ψιλοκομμένα φουντούκια, και ψήστε τα σε μπεν μαρί, στους 200°C, για 30 λεπτά, περίπου. Σερβίρετε τα πάνω σε ψωμί που θα έχετε τηγανίσει ελαφρά σε 30 γραμμάρια βούτυρο. Πάει ωραία με παγωμένη μπύρα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply