Τεριγιάκι τσιπς

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ ΤΣΙΠΣ

Υλικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1/4 κ. γλυκού τζίτζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 250 γραμμάρια φρέσκα μεγάλα μανιτάρια

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και αυτές τις φέτες σε πολύ λεπτές λουρίδες. Τις βάζετε σε μεγάλο μπωλ και τ’ ανακατεύετε με τη ζάχαρη, κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και τα μανιτάρια ολόκληρα. Τ αφήνετε να μείνουν 1 ώρα, γυρνώντας τα κάθε τόσο απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζετε τις λουρίδες του φιλέτου απ’ τη σάλτσα και τις περνάτε σε ξύλινα σουβλάκια,βάζοντας ανάμεσα τα μανιτάρια. Τα ψήνετε στην σχάρα του γκριλ, 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply