Τερίν από χήνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τερίν από χήνα

Υλικά

  • 250 γραμμάρια στήθος χήνας (χωρίς κόκαλα)
  • 250 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο (χωρίς κόκαλα)
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιές σούπας ζελατίνη σε σκόνη
  • 50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το γάλα, το κονιάκ και τη ζελατίνη σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Περιμένετε να λιώσει η ζελατίνη, ρίχνετε τη φρυγανιά και ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2′. Κόβετε το στήθος χήνας σε φέτες 1 εκ. και τις αλατοπιπερώνετε. Κόβετε το κοτόπουλο και το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια και τα δουλεύετε στο μπλέντερ για να γίνουν σαν κιμάς. Προσθέτετε στο μείγμα τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Δουλεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Λαδώνετε ένα πήλινο ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι και τοποθετείτε μέσα μια στρώση από το μείγμα. Πάνω σε αυτή στρώνετε τα κομμάτια από το στήθος χήνας. Συνεχίζετε εναλλάσσοντας τα δυο Ingredients. Τελειώνετε με το μείγμα κοτόπουλο-ζαμπόν. Ψήνετε την τερίν στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 45′. Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης