θαλασσινά με κρασί
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 300 γραμμάρια μπακαλιάρο ή πεσκανδρίτσα (φιλέτα)
- 1 κιλό μύδια βρασμένα (με τά κελύφη)
- 800 γραμμάρια γαρίδες βρασμένες, καθαρισμένες
- 300 γραμμάρια καλαμαράκια μικρά, καθαρισμένα
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο, φρεσκοτριμμένο
- 300 γραμμάρια ζωμό ψαριού
- φρυγανισμένα ψωμάκια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα καλαμαράκια, ανακατεύοντας 2′-3′. Προσθέτετε το κρεμμύδι, λίγο από το μαϊντανό και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Βάζετε κατόπιν τα φιλέτα ψαριού και ανακατεύετε προσεκτικά για να μην κομματιαστούν. Ρίχνετε το κρασί, αλατοπιπερώνετε και τα σιγοβράζετε 20′. Προσθέτετε τις γαρίδες, το ζωμό, το μαϊντανό και τα μύδια και αφήνετε να βράσουν 10′. Σερβίρετε με τα ψωμάκια.