Τα θαλασσινά με μανέστρα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση των θαλασσινών με την ωραία υφή της μανέστρας. Είναι ένα πιάτο που είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις, αλλά και για μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι.
PrintΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ
Άλλη μια ιδαίτερη συνταγή για θαλασσινά με μανέστρα (κριθαράκι). Ιδιαίτερα γευστική εμπειρία για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία.
- Total Time: 30 mins
- Yield: 8
Υλικά
- 400 γραμμάρια μανέστρα
- 450 γραμμάρια μύδια μεγάλα, φρέσκα
- 800 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 600 γραμμάρια ντοματάκια φρέσκα, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνια ντοματοχυμό, ελαφρά συμπυκνωμένο
- 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- λίγη πάπρικα
- 100ml Κρασί
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ξύνετε πολύ καλά τα μύδια και αφαιρείτε τα γένια τους. Τα βράζετε μέσα στο κρασί μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν και φιλτράρετε το ζωμό τους.
- Βράζετε τις γαρίδες 1-2′ μέχρι ν’ αλλάξουν χρώμα.
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ζωμό από τα μύδια και τον ντοματοχυμό και βράζετε 10′. Ρίχνετε κατόπιν τα φρέσκα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και την πάπρικα. Συνεχίζετε το βράσιμο 15′, ανακατεύοντας. Στο τέλος βάζετε το μαϊντανό, τα μύδια και τις γαρίδες και βράζετε 2′-3′ ακόμη.
- Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα ντομάτας και θαλασσινών και σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Cuisine: Ελληνική