Θαλασσινά τηγανιτά με σος
για 4 άτομα
Υλικά
- 400 γραμμάρια μικρά καλαμαράκια
- 400 γραμμάριαγ. αρίδες
- 250 γραμμάρια σκάλοπς (θα τα βρείτε στα κατεψυγμένα είδη)
- 400 γραμμάρια φιλέτα ψαριού, κομμένα καλαμποκέλαιο !Για το τηγάνισμα
Για το χυλό και τη μαγιονέζα
- 250 γραμμάρια Αλεύρι που φουσκώνει μονό του
- 1/4 κουταλιές γλυκού σόδα φαγητού
- 2 φλιτζάνια νερό και επιπλέον
- 1/2 φλιτζάνια νερό πολύ παγωμένο
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιές γλυκού ξίδι
- ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- ο χυμός 1 λεμονιού
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2–3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αναμιγνύετε με την σόδα και λίγο αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτετε σιγά ένα φλιτζάνια νερό και ανακατεύετε καλά το χυλό.
- Καθαρίζετε τις γαρίδες και τα σκάλοπς. Κόβετε τα καλαμαράκια σε μικρά κομματια. Βυθίζετε τα θαλασσινά ένα ένα στο χυλό τα τηγανίζετε σε καυτό καλαμποκέλαιο. Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε αμέσως με τη μαγιονέζα που θα φτιάξετε ως εξής:
- Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Ζεσταίνετε, το υπόλοιπο νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας μέχρι να πήξει πολύ. Αδειάζετε την πηχτή κρέμα στο μίξερ και όταν κρυώσει καλά προσθέτετε λίγο λίγο το παγωμένο νερό, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Τέλος ρίχνετε εναλλάξ λεμόνι και το λάδι κουταλιές γλυκού κουταλιές γλυκού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκορπίζετε στη μαγιονέζα τα αγγουράκια τουρσί και ανακατεύετε.