Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

τηγανιά με ψαρονέφρι

Μια τηγανιά με χοιρινό κρέας είναι πάντα ένας ευπρόσδεκτος γευστικός πειρασμός, ειδικά όταν το κρέας είναι από ψαρονέφρι.

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, προσθέτετε το κρέας και το σκόρδο κομμένο σε φέτες.
  3. Ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να ροδίσει.
  4. Ρίχνετε το κρασί και τα βράζετε, ώσπου να απορροφηθεί.
  5. Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα.
  6. Το βάζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε ζεστό.
  7. Για πικάντικο μεζέ, προσθέτετε στο τέλος 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους.
  8. Μόλις αρχίσει να λιώνει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Ψαρονέφρι, τηγανιά, χοιρινό, κρέας,