Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε για 10 λεπτά.
- Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, προσθέτετε το κρέας και το σκόρδο κομμένο σε φέτες.
- Ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνετε το κρασί και τα βράζετε, ώσπου να απορροφηθεί.
- Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα.
- Το βάζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε ζεστό.
- Για πικάντικο μεζέ, προσθέτετε στο τέλος 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους.
- Μόλις αρχίσει να λιώνει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Ψαρονέφρι, τηγανιά, χοιρινό, κρέας,