Τηγανητές μπουκιές κοτόπουλου
(Για 6 άτομα)
Υλικά
- 3 φιλέτα κοτόπουλου (650 γραμμάρια περίπου)
- 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
- θυμαρορίγανη ή 5 φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιές γλυκού γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπουκιές. Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και το κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα λουίζας. Σβήνετε με το λευκό κρασί. Σκεπάζετε με το καπάκι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, πασπαλίζετε με την πάπρικα και σβήνετε με το χυμό λεμονιού.