Τηγανίτες γεμιστές με τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τηγανίτες γεμιστές με τυρί

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 650 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 κουταλάκια σόδα σκόνη
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 φλιτζάνια του καφέ λάδι
  • λίγο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το λάδι, τα 2 αυγά και τη σόδα, που λιώνετε με ελάχιστο νεράκι χλιαρό. Τρίβετε το μίγμα με τα δάχτυλα σας και προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό μαζί με το αλάτι. Κρατάτε λίγο νερό για να βρέχετε τα χέρια σας και αρχίζετε να ζυμώνετε. Η ζύμη γίνεται κανονική. Τη χωρίζετε σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτές και στρογγυλές πιτούλες. Λιώνετε το τυρί με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα 3 αυγά και το πιπέρι. Παίρνετε μια κουταλιές σούπας από το μίγμα του τυριού και το βάζετε πάνω στο στρογγυλό πιτάκι (τηγανίτα). Το διπλώνετε σε μισοφέγγαρο, πιέζετε τις άκρες να κολλήσουν και τηγανίζετε τις γεμιστές τηγανίτες σε μπόλικο καυτό λάδι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης