Τηγανίτες καλαμποκιού
Υλικά
- 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2/3 φλιτζάνια γάλα
- 1 κονσέρβα (450 γραμμάρια) καλαμπόκι
- 175 γραμμάρια λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 κουταλιές γλυκού φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε το καλαμπόκι. Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύετε το αυγό με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτετε στο αλεύρι.
- Ανακατεύετε και αφήνετε για 10 λεπτά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ετοιμάζετε τις τηγανίτες. Μία κουταλιές σούπας από το μίγμα για την καθεμία. Σερβίρετε αμέσως.