Τηγανίτες καλαμποκιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τηγανίτες καλαμποκιού

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2/3 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κονσέρβα (450 γραμμάρια) καλαμπόκι
  • 175 γραμμάρια λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κουταλιές γλυκού φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε το καλαμπόκι. Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύετε το αυγό με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτετε στο αλεύρι.
  2. Ανακατεύετε και αφήνετε για 10 λεπτά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ετοιμάζετε τις τηγανίτες. Μία κουταλιές σούπας από το μίγμα για την καθεμία. Σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply